stoomdestillatie van aromatische planten

H&C Aromalab heeft ruime ervaring met analyses van etherische oliën en hydrolaten. We hebben inmiddels een behoorlijke database opgebouwd. Een chemische analyse geeft veel informatie die we voor de opdrachtgever vertalen in conclusies en aanbevelingen.

H&C Aromalab geeft advies op maat over geschikte destilleertoestellen voor stoomdestillatie. H&C levert glaswerk en toebehoren voor het maken van etherische oliën en hydrolaten.

Het produceren van aromatische stoffen uit restafval om een hoogwaardig product te maken is volop in de belangstelling. H&C Aromalab geeft hiervoor trainingen die toegespitst zijn op de techniek, destillatie apparatuur en het gewenste eindproduct.

OVER H&c aROMALAB

 

We zien onszelf als schakel

in een circulair productieproces tussen het telen en oogsten van biologisch(dynamische) aromatische planten of kruiden en producenten die pure, lokale kwaliteit willen. Wij maken zelf op ambachtelijke wijze etherische olie en hydrolaat met aandacht en zorg voor de mens en haar omgeving, voor nu en voor toekomstige generaties. We hanteren hoge kwaliteitseisen om onze klanten goede, betrouwbare waardevolle producten te kunnen leveren.

We doen dat door onze jarenlange

expertise met het stoomdestilleren van aromatische planten,bomen of kruiden door te geven. We delen graag onze ervaringen en beoordelingen over producten van andere destillateurs van over de hele wereld. De kennis (workshops, cursussen en trainingen) en de apparatuur worden door H&C Aromalab op eenvoudige wijze aangereikt. Zo stimuleren we anderen om zoveel mogelijk te experimenteren en met plezier en passie zelf te destilleren.

over ons

Als destillateur deel ik graag mijn ervaringen met stoomdestillatie. Mijn passie is het geven van advies over de techniek, informatie over apparatuur en uitleg over chemische analyses. Door de groeiende behoefte aan kennis op dit gebied is H&C Aromalab ontstaan. Ik adviseer bijvoorbeeld start-ups over de aanschaf van apparatuur tot in de fijne kneepjes van het ambacht.

Henk Ploeger, senior destillateur

Etherische olie en hydrolaten kunnen mensen helpen met hun gezondheid. Hoe leuk is het om mensen te leren hoe ze zelf mooie producten kunnen maken met aromatische planten die misschien wel in hun eigen tuin groeien. Bij H&C Aromalab bundelen we kennis en benodigdheden voor stoomdestilleren met geneeskracht voor mensen met respect voor de natuur.

Catharina de Bruin, auteur

H&C Aromalab combineert zowel expertise delen over stoomdestillatie met advies, begeleiding en training voor start-ups, als het aanbieden van unieke, bijzondere en ambachtelijke producten.

Contact

H&C Aromalab

is ingeschreven in het Handelsregister met KvK-nummer 71376275 op 9 april 2018 te Breda. BTW-nummer 858691607B01

e-mail

indekoperenketel@gmail.com

telefoon

0031 (0)6 34068220 (Henk) & 0031 (0)6 18076977 (Catharina)

algemene voorwaarden

productiemethode, veilig gebruik van etherische olie en disclaimer